Üniversite Öğrencilerine Yaz Tatilinde İş İmkanı

İŞKUR, öğrencilerin yaz aylarını hem verimli geçirmesi hem de para kazanabilmeleri için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Sosyal Çalışma Programı adı verilen bu proje ile üniversite öğrencileri, yaz tatillerinde çalışacaklar ve çalıştıkları gün başına 67 TL ücret alacaklar.

Sosyal Çalışma Programı Nedir?

Sosyal Çalışma Programları, üniversite öğrencilerinin kamu kurumlarının toplumsal faydası yüksek işlerine katılarak mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri programlardır. Bu programlarla gençlerimiz hem çalışıp hem de sosyal sorumluluklarını yerine getirebileceklerdir.

Kimler Bu Programa Katılabilir?

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere 18 yaşını tamamlamış bütün üniversite öğrencileri bu programlara katılabilir. Ancak dersleri devam eden, zorunlu staj yapmakta olan veya başka bir işte çalışan öğrenciler bu programlardan faydalanamaz.

Program Ne Zaman ve Hangi Alanlarda Düzenlenecek?

Sosyal Çalışma Programları, yaz tatiline özel bir program olup Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında en fazla 3 ay süreyle düzenlenecektir.

Öğrenciler Haftada Kaç Gün Çalışacak?

Tatilde öğrencilerin kendilerine zaman ayırabilmeleri için programlar haftada 3 gün ile sınırlı tutulmuştur. Çalışma süresi günlük 7,5 saat olarak uygulanacaktır.

Programlardan yaz döneminde en fazla 42 gün, öğrencilik süresince toplamda 90 gün yararlanılabilecektir. Ayrıca programın düzenlendiği kurumdan onay almak kaydıyla 5 gün ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır.

Program Kapsamında Ne Kadar Ücret Ödenecek?

Programlar kapsamında ödemeler aylık olarak, katılım sağlanan günler için asgari ücret düzeyinden yapılacaktır. Bu tutar 2019 yılı için günlük 67 lira 36 kuruştur. Program süresince KYK burs ve kredilerinde kesinti olmayacaktır. Ayrıca katılımcıların emekliliklerine etki edecek sosyal güvenceleri de sağlanacaktır.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Başvurular 25/06/2019-28/06/2019 tarihlerinde İŞKUR internet sayfası üzerinden alınacak olup her bir öğrenci il sınırı olmaksızın en fazla 3 programa başvurabilecektir. Öğrencilerin program kapsamında destek verilecek işleri başvuru sayfasından inceleyerek eğitimlerine en uygun programları seçmesi önem arz etmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız

Yayın Tarihi: 24/06/2019
Okunma Sayısı: 1734