Kişisel Gelişim Günleri Etkinliği Gerçekleştirildi

Öğrenciler "Kişisel Gelişim Günleri" ile Geleceklerine Yön Verecek Bilgiler Edindi

Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından  yaklaşık 280 kişinin katılımıyla  “Kişisel Gelişim Günleri” gerçekleştirildi. Etkinlikte  öğrencilerin geleceklerine yön verecek önemli bilgiler verildi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, işverenler, öğrenciler, mezunlar ve öğretim elemanları bir araya geldi. Öğrencilere CV hazırlama teknikleri konusunda bilgiler veren SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Tangül Aytur Özen, dördüncü sınıf öğrencilerine verilen CV hazırlama ve mülakat teknikleri dersinin aslında birinci sınıfta başlaması gerektiğini belirterek iyi bir CV hazırlamanın püf noktalarını aktardı.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Mustafa Kayabaşı da “Etkili İletişimde Beden Dili” adlı sunumunda “Beden dili bize hiç tanımadığımız kişiler hakkında yargıda bulunmamızı sağlar. Beden dili kişilerin iletişiminde %60 oranında rol oynar. Hayatta kalmak için yaşayarak, gözlemleyerek, taklit beden dilini öğrenmeliyiz.” dedi.

İlkel zamanlardan itibaren beden dilinin kullanıldığını ve böylece bir sonraki kuşağa bilgilerin aktarıldığını iletişimin kurulduğunu ifade eden Kayabaşı “İnsanlar bilgilendikçe beden dilinde azalmalar görülmektedir. Yapılan araştırmada batıda beden dilinin daha az kullanıldığı görülmektedir.” diyerek beden dili gelişimi hakkında bilgiler verdi.

 

Yayın Tarihi: 09/03/2017
Okunma Sayısı: 1456