14. “ANSİAD Girişimcilik Günleri”

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen “Girişimcilik Haftası”, ödül törenine 150 kişilik katılım gerçekleşti. Süleyman Demirel Üniversitesi; Akdeniz Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden çok sayıda proje başvurusunun yer aldığı yarışmada, yine farkını gösterdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu ve Biyomühendislik Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Sultan Aras'ın "Modifiye Isırgan Otu Lifinin Ameliyat İpliği Olarak Kullanılması Projesi", finale kalan 30 iş fikri içerisinden birinci seçildi. Başarılı öğrenci birincilik ödülünü, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca'nın elinden alan başarılı öğrenciye ayrıca Antalya Teknokenti’nde bir yıllık çalışma mekânı ödülü de sunuldu. Yarışmada; Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Tunahan Erol ile Elektronik-Haberleşme Mühendisliği öğrencisi Ahmet Ak da "Transparan Navigasyon Projesi"yle ikinci oldu. Yarışmanın ikincilik ödüllünü ise Mehmet Akif Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca verdi.

Yayın Tarihi: 12/12/2016