Yurt Dışı Eğitim ve Araştırma Bursları

BRITISH COUNCIL BURSU

İngiltere’deki üniversitelerde lisans, yüksek lisans öğrenimi görmek isteyen adaylara yönelik burs imkanları sunulmaktadır.

CHEVENING BURSU

İngiltere’deki üniversitelerde yüksek lisans öğrenimi görmek isteyen adaylara yönelik burs imkanları sunulmaktadır.

DAAD BURSU

Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından, farklı derecelerde (lisans, yüksek lisans, doktora) devlet destekli burs imkânlarını sunulmaktadır.

FULBRIGHT BURSU

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerde yüksek lisans, doktora öğrenimi görmek isteyen adaylara ve alanlarıyla ilgili araştırma yapmak isteyen akademisyenlere yönelik burs imkanları sunulmaktadır.

JEAN MONNET BURSU

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bulunan üniversite veya üniversiteye eşdeğer kuruluşlarda burslu bir şekilde araştırma veya lisansüstü eğitim yapma hakkı tanınmaktadır.

İSVEÇ ENSTİTÜSÜ BURSU

İsveç'teki üniversitelerde yüksek lisans öğrenimi görmek isteyen adaylara yönelik burs imkanları sunulmaktadır.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ - AKMED BURSU

Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi tarafından, tarih, arkeoloji, sanat tarihi, eski çağ dilleri ve kültürleri, kültürel miras ve bağlantılı bilim dallarında Akdeniz dünyası üzerine (yurt içinde ve yurt dışında) çalışma yapan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs imkanı sunulmaktadır.

MEB - YABANCI HÜKÜMET BURSLARI

Yabancı Hükümet Bursları, ikili anlaşmalar çerçevesince yabancı hükümetler tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında verilmektedir. Aday seçimleri Millî Eğitim Bakanlığı tarafından mülâkat yoluyla yapılmaktadır.

MEB - YLSY BURSU

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır.

TEV BURSU

Türk Eğitim Vakfı'nın dünyanın farklı yerlerinden (Danimarka, İspanya, Fransa, Japonya, Singapur, ABD vd.) işbirliği yaptığı kuruluşlar ile birlikte yüksek lisans ve doktora bursu imkanları sunulmaktadır.

TÜBİTAK BURSLARI

Yüksek lisans, doktora eğitimleri sırasında ve sonrasında çeşitli burs imkanları sunulmaktadır.

UKRI BURSLARI

İngiltere’deki üniversitelerde lisansüstü öğrenim görmek isteyen adaylara yönelik burs imkanları sunulmaktadır.