SDÜ Öğrencilerine "Cumhuriyetin 100. Yılı Dersi"

Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılı Dersi" etkinliği kapsamında öğrenciler, Cumhuriyet değerlerimizi daha iyi anlamak ve görmek amacıyla Ankara ziyareti gerçekleştirdi.

Öğrenciler, Cumhuriyetin ilan edildiği yerden başlayarak günümüze kadar olan süreçleri gözlemlemek amacıyla Ankara’da yer alan önemli tarihi mekânları ziyaret etti. İlk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret eden öğrenciler, Meclis binasında Türkiye'nin siyasi süreçlerine dair önemli bilgiler edindi. Daha sonra öğrenciler, Cumhuriyet Müzesinde sergilenen belgeler, fotoğraflar ve diğer tarihi eserler sayesinde Cumhuriyetin kuruluş döneminden günümüze kadar olan süreci daha iyi anlama imkânı buldu. Gezi kapsamında ziyaret edildi. “Cumhuriyetin 100. Yılı Dersi” kapsamındaki gezi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ile son buldu. Öğrencilerimiz, Türkiye'nin önemli kültürel miraslarından biri olan bu kütüphaneyi ziyaret ederek Cumhuriyetin kazanımlarını daha yakından tanıma şansını yakaladı.

Yayın Tarihi: 27/10/2023