30 Mayıs 2017 Salı

SDÜ Doktora Mezunları İstatistikleri

30 Mart 2017 Perşembe 14:37 tarihinde eklendi | 126 defa okundu

Üniversitemiz, bugün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı, öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi ve bilimsel araştırmalarıyla; sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle ülkemizin yükseköğretim kurumları arasında seçkin bir yere sahiptir. Üniversitemizde 31.12.2016 tarihi itibariyle doktora  programından mezun olan 1094 kişi bulunmaktadır. Doktora eğitimi aldıktan sonra üniversitemizin akademik birimlerinde göreve başlayan kişi sayısı 308 ve doktora mezunu idari personel sayımız 3 kişiden oluşmaktadır. Mevcut yapıda kendi içinden en çok beslenen fakülteleri , Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi oluşturmaktadır.

Üniversitemiz enstitüleri Doktora programından mezun olup Üniversitemiz Akademik birimlerinde çalışmakta olan öğretim üyelerine ait istatistiki dağılım görselde sunulmuştur.

İlgili çalışmanın araştırma kaynağını internet arama motorları oluşturmaktadır.