PROFESYONEL CV HAZIRLAMA, MÜLAKAT DANIŞMANLIĞI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ..

Öğrencilere “CV ve Mülakat Teknikleri” Eğitimi

Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Araştırma Uygulama Merkezi ve Recover CV Profesyonel İnsan Kaynakları Danışmanlığı işbirliğiyle  “CV ve Mülakat Teknikleri” konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi E-8 Amfisinde gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, iş yaşamında kendilerini nasıl ifade edecekleri konusunda bilgi sahibi olmak isteyen öğrencilerin gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek seminerin verimli geçmesini diledi.

Recover CV hakkında bilgi veren IK Uzmanı ve Kariyer Danışmanı Rabia Ataşoğlu da yararlı olabilecek iş bulma sitelerini katılımcılarla paylaştı. Ataşoğlu, profesyonel bir CV’de, “CV şablon özellikleri”, “profesyonel fotoğraf”, “iletişim ve eğitim bilgileri”, “özel bilgi” ve “kariyer hedefleri” nasıl yazılmalıdır? sorusuna yanıt verdi.  Şablon ve içerik kısmında doğru CV yazımı ile adayların bir adım önde olması için ipuçları veren Ataşoğlu, “Fuarları takip edin, çevresi olan kişileri takip edin, onları tanımaya çalışın, fırsatlardan yararlanın, firmaları takip edin, CV’nizi yollamaktan çekinmeyin. Görüşmeye gittiğiniz pozisyonu ve firmayı araştırın, CV’nizdeki tüm detaylara hakim olun, gelebilecek muhtemel sorulara ne cevap vereceğinizi tasarlayın, dış görünüşünüze özen gösterin, ağır parfümden kaçının.” tavsiyelerinde bulundu.

Yayın Tarihi: 24/10/2017
Okunma Sayısı: 1846