Öğrenciler ile Sektör Temsilcileri “GÜNKAF”ta Buluştu

Üniversitemiz ev sahipliğinde 6 ilden 16 üniversitenin paydaşlığında düzenlenen “Güney Kariyer Fuarı” sona erdi.

Atatürk Spor Salonu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonlarında eş zamanlı gerçekleştirilen konferanslarda binlerce öğrenci,  iş dünyası ve profesyoneller, danışmanlar ve kariyer uzmanları ile etkileşim sağladı. Firmalar staj ve iş olanaklarını öğrencilere sundu, tecrübelerini paylaştı.

Bu kapsamda; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzmanı Ümmühan Yücel “Kamuda Kariyer Olanakları”, BAGEV Genel Sekreteri Gülşen Aras “Başarılı Bir Mülakat İçin Neler Yapmalı?”, Türkiye Ulusal Ajansı Uzman Yardımcısı Salih Kural “Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları”, Eğitmen/Yazar Erim Hısım “Çalışma Hayatı”, Koyuncu Grup/TÜVTÜRK Taşıt Muayene İstasyonları İnsan Kaynakları Yöneticisi Yasin Yavuz “Koyuncu Grup Tanıtımı ve Kariyer Fırsatları”, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Salih Telioğlu “Kariyerine Yön Ver”, KTO Karatay Üniversitesinden Uzman Ahmet Gözüaçık “21. Yüzyıl Yetkinlikleri ve Proaktif Yaklaşım”, Mesleki Yeterlilik Kurumundan Uzman M. Hüdazan Yaşın “Avrupa Standardında CV, Niyet Mektubu Hazırlama ve Europass Araçlarıyla Avrupa Fırsatlarına Erişim”, T.C. Millî Savunma Bakanlığından Uzman Murat Kuruyer “Şanlı Geçmiş, Şerefli Görev, Saygın Bir Gelecek”, Balta Group İnsan Kaynakları ve Yönetim Müdürü Mehmet Kara “İş Hayatında Yeni Mezunları Ne Bekliyor”, Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi/Teknik Tekstil Tasarımcısı Dr. İsa Dal “Geleceğimiz İçin Doğru Mesleki Konumlanma”, Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcileri “Hızlı Ekonomi”, Alimoğlu Mermer Granit San. ve Tic. A.Ş. Satış Direktörü Dilek Özoran Yüksel “Bana Kendinden Bahset!”, Sigmacert Şirketler Grubu Akademi Müdürü Rabia Adbay Cihan “ISO 9001:2015 KYS Bilgilendirme Eğitimi”, Kişisel Gelişim Eğitmeni Tuğba Erdoğan “Kariyerine Yön Veren Değerler”, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Didem Arısan Öğer-Şakir Demir “İş Kulübü Eğitimi”, Profesyonel Koç ICF Üyesi Asena Taniş-Ayhan Cibelik-Funda Atay Taşkıran “Kariyer Yolculuğu”, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı “Dijital İmajlar ve İkna”, KTO Karatay Üniversitesinden Uzman Tülin Gökçil Sert “Dijital Özgeçmiş”, Psikolog Dr. Acar Baltaş “Hayatın Hakkını Vermek”, KTO Karatay Üniversitesi Arş. Gör. Hasan Basri Alım “Geleceğin Dünyası Blockchain ve Metaverse”, Oyuncu / Seslendirme Sanatçısı Ertuğrul Postoğlu “Televizyon Sektöründe Kariyer Yolculuğu”, Türkiye/Katar Genel Müdürü Ebru Kılıç Eker “Software Gençlerle Dijital Çağda Kariyer Sohbetleri”, Yazar Müge Çevik “21. YY'da Başarılı Olmak”, Big İnsan Kaynakları Buket Gökduman “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri”, Kaynağım İnsan Kurucu / İnsan Kaynakları Proje Danışmanı ve Eğitmen İpek Aral “İş Görüşmesinde Nasıl Başarılı Olunur?”, QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar “Bugün ve Yarın”, Sigmacert Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cihan “Kalite Yönetim Sistemi Bir Meslektir”, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.   Sefer Darıcı “Dijital Profilleme”, İş ve Meslek Danışmanı Alper Erdik-Hüseyin Yeşilyurt “İŞKUR İş Arama Becerileri”, TUI Hotels & Resorts İnsan Kaynakları Direktörü Satı Murat Demirer “TUI Hotels & Resorts Türkiye’nin Tanıtılması ve Kariyer Fırsatları”, Hazine ve Maliye Bakanlığı / 1 Milyon İstihdam Program Yöneticisi Emre Alıç “Bir Milyon İstihdam Projesiyle Bilgi Teknolojileri Alanında Kariyer Sahibi Olun!”, Tannart CEO/Co-Founder Volkan Yılmaz-Erkan Yılmaz-Sadık Vural "Yeni Nesil Startup Tannart”, Gelişim Kalesi Kurucu / İnsan Kaynakları Danışmanı Tuba Onay “Doktor Tarsa Tarım Firma Tanıtımı ve Mülakat Teknikleri Eğitimi”, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genç Yetenek Kazanım Uzmanı Merve Alparslan -Ali Burak Soydan “Türk Havacılık Uzay Sanayide Kariyer ve Yaşam”, Kilit Hospitality Group İnsan Kaynakları Direktörü / Kurumsal iletişim ve Eğitim Direktörü İhsan Somuncu-Adil Gürkan “Dijital Çağda Turizmde Kariyer Yapmak”, Garanti Teknoloji Expert Resilience Mühendisi Esra Hazal Kalkan “Yazılım Dünyasındaki Kariyer Yolculuğum”, Kişisel Gelişim Eğitmeni Tuğba Erdoğan “Kariyer Planlama”, Konya Büyükşehir Belediyesi İbrahim Furkan Alabaş “Yurt dışı Eğitim Fırsatları”, ASELSAN temsilcileri ASELSAN’da Yaşam”, Konya Büyükşehir Belediyesinden Psikolojik Danışman Enes Öcal “Kariyer Planlama Becerileri Eğitimi”, Gökhan Büyükşengür TSPB Eğitim Müdürü Dr. “Finans Sektöründe Dijital Dönüşüm ve Geleceğin Meslekleri”, Albatros Kişisel Gelişim Uzmanı/Eğitim Mentoru Cahit Besler “Yetenekler Yetkinlikler ve Öz Gelecek”, Medya Uzmanı Salim Parmaksız “Eğitim ve Teknoloji - Sıfırdan Uzmanlığa Giden Yol - Sosyal Medyanın Gücü”, Enerji Terapisti&Eğitmen Hatice Dama “Hayatınıza Mucizeleri Çekme Yöntemleri”, TÜİK Eğitim Daire Başkanlığı Organizasyonel Gelişim Grup Başkanı Gönül Kalender “TÜİK’in Faaliyet Alanları ve Kariyer İmkanları”, Mutluluk Koçu Kahkaha Yogası Lideri Merve Durmuş “Kahkaha ile Mutlu Bir Gelecek”, T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kura İşleri Daire Başkanı Cihad Çağlayan “Sağlık Bakanlığı İstihdam Modelleri ve Kariyer”, Georgetown Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut Üren “Amerika'da Temel Bilimlerde Akademik Hayat” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi.

“Ustalar Çırakları ile Buluşuyor” etkinlikleri kapsamında da Sosyolog/Eğitimci/Yönetici Duygu Doğan, Türkiye Finans Katılım Bankası Varlıklı ve Yabancı Bankacılık Segment Yöneticisi Işıl Sezin Barlas ve Öğretmen Atılım Eroğlu, öğrencilerle buluştu.

Yayın Tarihi: 20/03/2022