Kariyer Merkezi Tanıtım Etkinliklerimiz Gerçekleştirildi

Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi, “Kariyer Sana Geldi” isimli etkinlikleri ile üniversitemiz öğrencileriyle bir araya geldi.  

İletişim, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliklerde kariyer merkezi temsilcileri, öğrencilerin kariyer planlamalarına ışık tuttu. Etkinlikte öğrencilere, iş hayatının beklentileri, kariyer farkındalığı oluşturma, öğrenim sürecinin en iyi şekilde değerlendirilmesi, mezuniyet sonrası çalışma hayatı planlaması, niteliklere uygun alanlarda iş ve meslek seçimi yapılması konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Kariyer merkezi temsilcileri, öğrencilerin kendi beceri, yetenek ve yetkinliklerine uygun alanlarda kariyerlerini şekillendirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Öğrencilerin kariyer planlarını şekillendirmelerine destek olmayı hedefleyen Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi, bu kapsamda gerçekleştirdiği etkinlik ile “özgeçmiş hazırlama”, “mülakat teknikleri”, “stres yönetimi”, “sınavlara hazırlık”, “etkili çalışma yöntemleri”, “kariyer planlamada karşılaşılan psikolojik zorlukların ortadan kaldırılması” ve “kariyer planlaması” hakkında öğrencilerin merak ettiği tüm soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin Kariyer Merkezleri aracılığı ile yürütmüş olduğu, "Kariyer Kapısı", "Ulusal Staj Programı", "Yetenek Her Yerde" Bölgesel Kariyer Fuarları hakkında da bilgi verildi. 23-24 Şubat'ta Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Güney Kariyer Fuarına katılım şartlarından bahsedilen etkinlikte öğrencilerin fuar için yetenekkapisi.org'a kayıt olması gerektiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 15/12/2023
Okunma Sayısı: 151