Duayen Turizmci Bekir Akkaş’ın İsmi Üniversitemizde Yaşatılıyor

Isparta turizmine önemli katkılar sunan merhum turizmci Bekir Akkaş'ın ismi  üniversitemiz yönetiminin aldığı karar doğrultusunda İİBF dersliğine verildi.

Dersliğin açılışına SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gençtürk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan M. Kiriş, Turizm Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çuhadar, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ertan Beceren, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, POYD Genel Sekreteri Erdoğan Turan, POYD Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Bahar ve POYD Akademik Üyesi/ Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murad Alpaslan Kasalak ile Bekir Akkaş’ın eşi Yurdanur Akkaş katıldı. 

2020 yılının Mart ayında yakalandığı amansız hastalık nedeniyle hayatını kaybeden, 2002-2004 yılları arasında Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bekir Akkaş'ın ismi, Üniversitemiz yönetimi aldığı karar doğrultusunda İİBF dersliğine verilerek ölümsüzleştirildi.
 
2007 yılında Sirene Davraz Otelinin faaliyete başlaması, bölgenin kış/kayak turizmi merkezi olarak adını Türkiye’ye ve dünyaya duyurulmasında önemli rol oynayan Merhum Bekir Akkaş, Isparta’da turizm alanındaki birçok bilimsel, sportif, kültürel ve diplomatik etkinlikte maddi destekleri ve fikirleri ile Isparta’da turizmin gelişimine ciddi katkılar sağlamıştır.

Yayın Tarihi: 20/02/2024
Okunma Sayısı: 314