Mezun Danışma Kurulu “Daha İyi Altyapı, Eğitim, Bilgi ve Bilim” İçin Toplandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Mezun Danışma Kurulu, 17- 18 ve 19 Kasım tarihleri arasında Doğu ve Batı Yerleşkesinde bir dizi temaslarda bulundu. 24 topluluk ve öğrenci temsilcisi ile durum analizi yaptı. Mezun Danışma Kurulu, üç günlük incelemeler aydınlığında 11 maddelik yol haritası yayınladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, SDÜ'den mezun olan ve şu an farklı iş kollarında önemli konumda bulunan kurul üyelerinin öğrencilere ışık olacağını söyledi.

SDÜ Senatosunun 12 Temmuz 2017 tarihinde aldığı karar ile oluşturulan Mezun Danışma Kurulu, 2. Birleşimini 17- 18 ve 19 Kasım'da gerçekleştirdi. Kurul, 3 gün boyunca SDÜ Batı ve Doğu Yerleşkelerinde incelemelerde bulundu; 24 Topluluk ve öğrenci temsilcisi ile yüz yüze görüştü. Kurul, temaslarının ardından 12 maddelik bir rapor yayınladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Mezun Danışma Kurulunun fikir ve önerilerinin son derece önemli olduğunu söyledi. 18 Kasım Cumartesi günü Doğu Yerleşkesindeki Mezun Danışma Kurulu II. Birleşimine katılan Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı:

“Mezun Danışma Kurulu, SDÜ Senatosunun kararı ile oluşturulan çok önemli bir yapıdır. Kurul Sekretarya görevini SDÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi yapmaktadır. Mezun Danışma Kurulu 12 üyeden oluşuyor. Anlaşılacağı üzere Kurul, 1976'dan bu yana SDÜ'nün farklı birimlerinden mezun olmuş ve hâlihazırda Türkiye ve Dünya'nın dört bir köşesinde önemli çalışmalara imza atan üyelerden oluşmaktadır. Mezun Danışma Kurulunun düşünceleri bizim için son derece önemli. Kurul, tecrübelerini öğrencilerimize aktaracak. Ayrıca Kurul'un raporları SDÜ Yönetim Kurulu ve Senato'da değerlendirilecek. Kurul her açıdan daha iyi koşullara erişilmesinde önemli bir işlev üstlenecek. Onları tekrar yuvalarında görmekten mutluluk duyuyoruz.”

1976- 1982 tarihleri arasında Isparta Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nde (IDMMA) eğitim- öğretim gören ve şu an Mezun Danışma Kurulu Başkanı görevini ifa eden İnşaat Mühendisi Yusuf Güneş, SDÜ'nün ulaştığı seviye karşısında gözlerinin yaşardığını söyledi. Isparta'ya ait güzel hatıralar taşıdığını ve kadim dostluklar kurduğunu anlatan Güneş, “2017'den itibaren yeni kuşaklara bilgi ve deneyim aktaracak olmanın heyecanı, sevinci ve tutkusunu yaşıyorum. İçim içime sığmıyor.” dedi.

Hâlihazırdaki Batı ve Doğu Yerleşkesi'nin çorak arazi olduğu günleri bildiğini kaydeden Güneş, “Bugün daha iyi bilim için emek ve çaba veriyoruz. SDÜ'nün daha ileri seviyelere erişmesi için biz de bilgi ve deneyimlerimizi aktaracağız. Bilgi ve deneyimlerimizin SDÜ Yönetim Kurulu ve Senato'ya ışık olması en büyük dileğimizdir. Biz SDÜ ailesinin bir üyesiyiz. Senato bize bir görev verdi. Biz de en iyi şekilde yerine getireceğiz. Öğrencilerimizin daha donanımlı şekilde mezun olmaları için katkı sunacağız. Mezuniyet ile birlikte doğru kariyer planı yapmaları ve Isparta, Akdeniz Bölgesi, Türkiye ve hatta evrensel açıdan faydalı bir yaşam sürmelerine katkı sunmaya gayret edeceğiz. Bugün öğrenci toplulukları ve öğrenci temsilcileri ile görüşüyoruz. Eğitim- Öğretim bağlamında önerilerimiz olacak.”

SDÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Dicle Özdemir Küçükçapraz da Üniversitemizin mevcut durumu,  stratejik planı ve kalite çalışmalarını içeren bir sunum ile Mezun Danışma Kurulunu bilgilendirdi. Daha sonra Mezun Danışma Kurulu, öğrenci toplulukları ve temsilcileri ile yüz yüze görüşmelerde bulundu. 3 günlük zirve boyunca Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Dicle Özdemir Küçükçapraz, Müdür Yardımcısı Uzman Alper Tütünsatar ve Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Göktaş, Mezun Danışma Kurulu üyelerini Batı ve Doğu Yerleşkesi'ndeki kurumları gezdirdi.

Toplantı sonunda SDÜ, Mezun Danışma Kurulu'nun her üyesi için “Bilim Ormanı”na dikilen fidanların belgeleri ve teşekkür mektupları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız tarafından takdim edildi.

Yayın Tarihi: 21/11/2017
Okunma Sayısı: 1290